Zsoldos - 7.,,Fejezet"

2010.03.24. 20:29

 

Illúzió
 
 
Csak hasalok a földön. Kezem a hasamra szorítom, fáj, nagyon fáj. Arcom, ruhám átnyirkosodott, minden pontom hideg és fázik, kivéve egyet. A hasamat. Lassan felfogom az érintéseket. A kezemre valami meleg, ragacsos folyadék ömlik. Nem, nem is ömlik, hanem lüktet, méghozzá ütemesen. Hol erősebben, hol gyengébben, de a szívverésem ritmusában. Ekkor esik le a valóság, és jobban megüt, mint a leghatalmasabb pofon! Leszúrtak, legyőztek! És most fekszem a földön, mint egy kivert kutya, mint a legutolsó senki. És csak reménykedhetek benne, hogy megtalálnak, és elkaparnak valamelyik fa tövébe.
 Nem, nem és nem! Nem halok meg, nem lehet! Élnem kell, túlélnem, meg kell keresnem a nővérem, az Őrnagyot, Fredet és Pierret. Meg kell keresnem a szüleim házát, vagy a helyét, keresztet állítani nekik! Mennem kell, továbbadni a tudást, tanulni az okkultizmust! Ez az, há persze, az okkultizmus!
 Megrándul a testem. Elönt a fájdalom. Érzem a seb mélységét, és azt is, hogy lüktet benne a vér, hogy húzódik össze, és tágul ki a széle. Érzem, hogy milyen volt, amikor beszúrták, milyen volt, amikor kihúzták. Talán meg is forgatták, de erre már nem is emlékszek. Próbálom csillapítani, és valamennyire sikerül is, de még mindig szörnyen vérzik. Kinyitom a szám, hogy üvöltsek, de abból is csak a vér jón. Fáj, fáj, fáj, nagyon fáj! Hogy esne össze helyben, aki ilyet tesz! Gyilkolt volna meg gyorsan, de ez kicseszés! Nem lehet itt hagyni egy embert, én még a legvadabb ellenségem sem hagynám így magára. Megtisztítom légcsövem és nyelőcsövem a vértől, és próbálom csillapítani a vérzést. Nem nagyon megy, de valamennyire sikerül. A maradék okkult energiát a térbe eresztem. Jelzek valakinek, bárkinek, csak jöjjön. Valaki megkapja a jelzést, és üzen. Azt mondja, negyed órán belül itt van, tartsak ki. Hát rendben. Csak kibírjuk.
 Minden izmom megfeszítem, de már nem olyan erősek, mint voltak. Alig bírok megmoccanni, valahogy mégis térdre küzdöm magam. Több ponton is zúzódott a testem, ami még rátesz egy lapáttal a szúrt sebre. Újfent össze esek. Megint felküzdöm maga, és most tovább bírom. De ha ezt csinálom, meghalok, mielőtt ideérne az a valaki. Inkább csak hátra fordulok, nézem a felhőket, és próbálok megfeledkezni a szörnyű fájdalomról. Nézném, mert alig látok valamit, csupán elmosódó alakokat. Nem csillapítom tovább a vérzést, hanem inkább termelem a vért, így pótolva az elvesztett életnedvet. Lassan folydogálnak a könnyeim, alig bírom leküzdeni az ájulást. Mert tudom, ha elájulok, megtelik a tüdőm vérrel, és megfulladok. Tehát ébren, ébren, ébren.
 Meleg fuvallat suhan át felettem. Minden fa meghajlik. Fényesség hasítja át a levegőt. Aztán pár másodperccel elkésve, de megérkezik valaki. Rögtön hozzám rohan, rám borul, majd ellöki a kezem a sebről. Elkezdi gyógyítani azt. Átmelegszik a testem, nem fáj semmim. Alig bírok magammal. Már a lány, merthogy lány jött, ezt az érintéséből megállapítottam, tartja fel a szerveim működését.
 Két óra alatt helyre áll a testem. Talán még az izmaim gyengék egy kissé, de ezért nem panaszkodom. Eddig azt hittem, meg fogok halni. De látni még nem látok. Kimerültem, már az alapvető feladatokat se bírom végigcsinálni. Ájulásba zuhanok.
 Fekete árnyak suhannak a lényem fölött. Súrolnak, alig látok tőlük valamit. Megérintik a lelkem, alig bírok magammal. Reménytelenség lesz úrrá rajtam. Egy szikla tetején állok, csak az árnyak vannak velem. Lenézek. Több ezer méteres mélység tátong alattam. A szellemek suttognak a lényemnek, biztatnak a leugrásra. Lassan lépdelek a szikla pereméhez. Fontolgatom közben a leugrást. Hiszen ez a legkönnyebb, nem kell küzdeni, nem kell harcolni, nem lesznek gondok, éhezés. Nem lesz több fájdalom, számomra eljön a világbéke. Megismerem azt, aki odaát lakozik, aki a leghatalmasabb. Aki ezt az egészet irányította, elpusztította a legtöbb embert, a többit egymásnak fordította, hogy tanuljunk belőle. Mert minden okkal történt, az ő keze által. Lejárt a megváltók ideje, eljött a tapasztalaté. Ha az ember igazságtalan, a Leghatalmasabb is az. Egyáltalán, egy van vagy több? Ezek jutnak eszembe, amíg lépdelek. Mintha kilométerek választanának el a szélétől, de ahogy gondolkodok, egyre közelebb jön. Az árnyak megint körbevesznek, terelnek lefelé. Furcsa formák bontakoznak ki az árnyakból. Kések, bitófák, kutyák, sárkányok. Nem, ez nem lehet. A szüleim is ott vannak, és Kitty, és Őrnagy, Dav, Fred, Pierre. És mind halottak! Teljes erőmből futni kezdek, és már vetném magam a holttestek alá, de valami megállít. Nem tudok menni. Halvány fény tör át az árnyakon. Szétrebbennek, majd újra tömör fallá állnak össze. De a fény újra rést üt rajtuk. És ez így megy tovább. Amíg a fény nem bír végleges csapást mérni az árnyakra. Egyszerűen elkergeti őket. Hogy hová, senki sem tudja. Ekkor megpillantom a ,,fényt”. Vagyis inkább fénylányt. Merthogy ő is lány, ahhoz sem fér kétség. Karcsú dereka, izmos alkata lenyűgöző, fényhaja ki volt engedve. Mindene fényből volt, arcán csak egy dolog különböztethető meg: a szeme. A szeme, ami ezüstös árnyalatú, ám a fény játékának köszönhetően néha kék Két szárnya is volt, de nem is mozgatta őket. Csak lebegett. Aztán közelebb jött hozzám. A szárnyai eltűntek, ahogy fény-lábai érintették a földet, Kézen fogott, és elkezdett húzni. Fel a hegytetőre. Közben gondolatok útján kommunikálok vele. De ez a társalgás olyan magasságokban szárnyal, hogy szavakba se tudom önteni. Mégis, megtelek tőle reménnyel, bizakodással. Aztán elérünk a hegy tetejére. Csak annyit közöl velem, hogy nézzek szét. Megteszem. Idegen földet látok, mégis mintha haza jöttem volna. Messzebbre látok, mint bárki a világon, a legapróbb búzaszemet is észre tudom venni. De nem érdekel. Ez nem valós világ. Hiszen több százezer ember vonul a sztyeppen, ami lehetetlenség. Ma már. A fénylány elhalványodik, de még kézen fog, és fellebben velem. Fel, majd lefelé, egy pont irányába. Elmúlt az éles látásom, és sötét is van, hiába ragyog a lány. Majd felismerem. A testem az. Közeledek, a lány elenged, magamtól beleszállok.
 Kinyitom a szemem. Kittyt látom magam mellett. És Davet, Őrnagyot, Fredet, Pierret, Flot. Mindenki, aki még számít. Itt vannak. Élünk, bár nem virulunk. Mocskosak vagyunk, éhezünk, rongyosak, büdösek, mégis élünk. És csak ez számít. Unszolásukra elmondom, mi történt. Csendben hallgatják, és csak Őrnagy fűz hozzá annyit, hogy bolond vagyok. Aztán találgatunk, ki lehet az a faszi, aki megtámadott minket. De sehová se jutottunk. Felállok, és kinyújtóztatom az okkultista erőim. Hirtelen láthatóvá lesznek mindenki számára. Össze vissza cikáznak, Fákat súrolnak, de embereket nem érintenek. Lassan egy gömbbé állnak össze. A gömb növekedik, majd szétrobban, beterít minket. Lila fény vesz körül, ez pirossá, majd kékké válik. Mindannyian fekszünk. Hányinger lesz úrrá rajtam. Próbálok felülni, de nem megy. Hirtelen olyan érzés fog el, mintha fénysebességgel utaznék. Aztán leállunk. Próbálunk feltápászkodni, de visszahullunk. Nézni se nagyon bírunk, csak csillagokat látunk. Este van, sötét. De a levegő szaga nagyon más. Mintha egy másik bolygón lennénk, ahol nem lehet szennyezni a levegőt. Mekkorát tévedtünk! Csak pár száz kilométerrel kerültünk arrébb.
 De ez a pár száz kilométer is ekkora változást hozott. Akkor mi lenne, ha több lenne? Semmi, nem a távolságon van a hangsúly. De akkor min?
 Lódobogást hoz a szél. Közeledik. Feszülten várunk. A csillagokon mintha egy hadsereg vágtatna át.       

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoldos-n.blog.hu/api/trackback/id/tr411866095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása